Як вибрати зубну пасту

На сьогоднішній день велика кількість різновидів зубних паст може ввести у ступор. Іноді буває дуже складно визначитися, що саме вибрати, адже кожна, як стверджують виробники, надасть позитивний ефект.

Види зубної пасти

  1. Гігієнічні – засоби видалення зубного нальоту після їди та різних напоїв.
  2. Лікувально-профілактичні – запобігають появі мікроорганізмів, які сприяють появі захворювання зубів та прилеглих тканин.
    • з додаванням фтору;
    • із бактерицидним ефектом;
    • з мінеральними добавками;
    • з відбілюючими компонентами;
    • із комбінованим складом.
  3. Лікувальні засоби - у складі яких є активні компоненти, що сприяють ліквідації патологічних проблем у ротовій порожнині (наприклад, протигрибкові гігієнічні препарати).

Критерії вибору зубної пасти

Почнемо з того, що зубні пасти для дітей мають бути лише дитячими, бо 50% пінної суміші ковтається дітьми під час процедури. У складі таких паст набагато менше абразивних речовин і взагалі немає фтору. Для дітей щоденне чищення зубів засобами для дорослих може загрожувати отруєнням. Найкраще дитячі пасти застосовувати до 7-річного віку.

Всі засоби для чищення зубів відомих брендів, що рекламуються по телебаченню, найчастіше, виступають наждачним папером для емалі, якими б речовинами вони не мали.

Постійне їх використання призводить до тріщин на емалі та підвищення чутливості зубів. Крім цього, вони містять речовини, здатні викликати алергічні реакції дуже небезпечні життя.

Зверніть увагу ще й на те, що в дешевих пастах міститься крейда (карбонат кальцію), яка нібито очищає емаль, залишаючи на ній тріщини. Простіше кажучи, чим дешевше засіб для догляду за зубами, тим ближча поява проблем із ротовою порожниною.

Відносно недавно на слуху з'явилися дві зубні пасти з позитивними відгуками від тих, хто випробував: Рокс (R.O.C.S) і Сплат (Splat). Порівняно з однотипною продукцією, їх з упевненістю можна назвати найбезпечнішими та діючими. Кожна з марок випускає великий різновид продукції для усунення проблем та очищення ротової порожнини.

У клініці "Дент-Л" лікарі допоможуть Вам підібрати індивідуальні засоби догляду, і проведуть урок гігієни.